13 jongeren spelen hun competenties uit bij DHL Global Forwarding

You are here

13 jongeren spelen hun competenties uit bij DHL Global Forwarding

16/10/2017

Jongeren met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om hun competenties in de verf te zetten, dat was de doelstelling van het proefproject van het Sociaal Fonds waarvoor DHL Global Forwarding zich engageerde.
 

Het bedrijf werft nieuwe medewerkers aan voor de administratieve ondersteuning van zijn logistieke processen. In deze zoektocht naar talent lanceerden we samen met het bedrijf en partner Levanto het competentiespel ‘Expeditie Werk’.
Een vernieuwende manier om tijdens verschillende opdrachten te observeren hoe jongeren informatie uitwisselen, hun taken organiseren, met de andere teamleden samenwerken, reageren onder druk , ….
 

 
Eindbalans van deze dag?
 
DHL Global Forwarding ziet in enkele kandidaten datgene wat voor het bedrijf zo belangrijk is: de drive en focus “to get things done”. Ook bij de jongeren was het enthousiasme groot. Zij konden kennismaken met de logistieke sector en gingen naar huis met een competentiepaspoort op zak.
 
Nogmaals bedankt voor het engagement van onze partners: DHL Global Forwarding en Levanto.
 
 

Ook interesse om via een competentiespel kennis te maken met kandidaten uit de kansengroepen voor een stage of job? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken om dit op maat van jouw bedrijf af te stemmen.
 
Greet Adriaenssen 03 221 99 75 greet.adriaenssen@logosinform.be
Claire Bosse 03 221 99 85 claire.bosse@wf-fe.be

 
 

2 294 cursisten volgden vorig jaar een opleiding uit het gratis aanbod van LOGOS.