15 jongeren beginnen aan de opleiding Bediende internationale handel en logistiek - Junior (Antwerpen)

You are here

15 jongeren beginnen aan de opleiding Bediende internationale handel en logistiek - Junior (Antwerpen)

16/11/2015

Met “Bediende internationale handel en logistiek - Junior” is een nieuwe opleiding geboren die –26 jarigen de kans geeft om een intensieve sectorgerichte opleiding te volgen als opstap naar een duurzame tewerkstelling binnen de sector.

De 15 geselecteerde cursisten volgden de afgelopen weken het voortraject “Expeditie Haven” van Talentenstroom, dat bestaat uit een infosessie, competentietesten en een rondrit in de haven waarbij de kandidaten werden rondgeleid in de haven en werknemers uit de sector ontmoetten.

Lesgevers uit de sector engageren zich om de jongeren niet enkel de theorie bij te brengen, maar ook heel wat praktische oefeningen rond de Incoterms, Zeevervoer, Weg- en luchtvervoer, Douane, Bill of Lading, IMDG, … Aan het einde van de opleiding werken ze een volledige case uit. Dit alles aangevuld met Franse en Engelse vakterminologie en informatica.

Vanaf half maart 2016 krijgen de jongeren de kans om een stage van 8 weken te doen in één van de bedrijven van de sector.
 
Verwacht je tegen maart 2016 een vacature voor een sectorgerichte instapfunctie? Wens je een stage aan te bieden of krijg je graag bijkomende inlichtingen over de kandidaten of de inhoud van de opleiding?

  • Jobdates
    Begin 2016 krijg je de kans om de opgeleide jongeren te ontmoeten. De uitnodiging volgt later.
  • Linked-in LOGOS netwerk opleidingsprojecten voor werkzoekenden
    Wil je via Linkedin onze projecten opvolgen? Op deze manier kan je als werkgever info en jouw stageplaatsen alsook vacatures delen; de cursisten zullen van hun kant hun talenten en competenties kenbaar maken.  Klik dan hier om lid te worden.

 
Nog vragen?

Greet Adriaenssen 03 221 99 75 greet.adriaenssen@logosinform.be
Els Goetschalckx 03 221 97 44 els.goetschalckx@logosinform.be

 
 

Vorig jaar hebben werkgevers van de sector 159 nieuwe medewerkers opgeleid via een Individuele Beroepsopleiding (IBO), op maat van hun bedrijf.