Leerkrachten ondergedompeld in de praktijk van de Haven van Genk en van het distributiecentrum van IKEA

You are here

Leerkrachten ondergedompeld in de praktijk van de Haven van Genk en van het distributiecentrum van IKEA

24/11/2015

Op 19 november vond de jaarlijkse leerkrachtendag van LOGOS en het Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek (SFTL) plaats. Via deze bijscholing krijgen leerkrachten uit een logistieke studierichting de kans om nieuwe facetten van de sector van internationale handel van dichtbij te ontdekken en bepaalde aspecten ervan in de toekomst te integreren in hun lessen. Bovendien kunnen zij op zo’n dag netwerken met bedrijven en collega’s om bijv. te polsen naar stageplaatsen voor hun leerlingen.
 
Bij N.V. Haven Genk kregen de 19 leerkrachten een toelichting van Patrick Geerinck en bezochten ze de multipurpose inlandterminal. Ze zagen er het laden en lossen van containers op een binnenvaartschip, stuffing en stripping, de opslag van ijzerertsen, metal scrap, de spoorterminal, het gebruik van wissellaadbakken en nog veel meer.
 
Nadien trokken ze verder naar de brug van Vroenhoven, het belevingscentrum over de binnenvaart. Ze beleefden er hoe je een schip in een sluis kan sturen, hoe bruggen gebouwd worden, wat het belang is van het Albertkanaal en de geschiedenis van de Kempische kanalen. Quizzen, een simulator, interactieve schermen,… het was er allemaal.
 
Tot slot gaf Erik Vreven een toelichting over de supply chain en al de activiteiten van het distributiecentrum van IKEA te Genk. De leerkrachten maakten er kennis met de volautomatische werking van een modern warehouse.
 
Een dag vol inspiratie voor praktijkgerichte lessen.
 
Bedankt aan Haven Genk, IKEA en Brug van Vroenhoven! Het is dankzij hen dat LOGOS erin slaagt om ieder jaar dit initiatief aan te bieden en er een succes van te maken.
 
 

LOGOS informeerde 639 leerlingen uit het secundair onderwijs over hun toekomstmogelijkheden als logistiek bediende op de SID-IN (Studie- en InformatieDagen).