LOGOS engageert zich voor een optimale instroom van gemotiveerde werkzoekenden in onze sector!

You are here

LOGOS engageert zich voor een optimale instroom van gemotiveerde werkzoekenden in onze sector!

09/09/2015

Werkzoekenden met een administratief profiel én sterke interesse in onze sector volgen eerst een infosessie en leggen vervolgens testen voor talen (Nederlands, Frans en Engels) en rekenvaardigheid af. Na positieve resultaten op deze testen gaan ze mee op ‘Expeditie Haven’: een havenrondrit waarin zij het reilen en zeilen van de haven leren kennen en een terugkomdag waarbij ze werknemers ontmoeten die nu werken in de sector maar ook zijn gestart als cursist in onze werkzoekendenprojecten. Als laatste fase in het screeningproces volgt nog een motivatiegesprek.
 
Hieronder vind je een overzicht van de projecten die we de komende maanden opstarten.
 

Project Provincie Start Werkplekleren (stage, IBO, …) Opmerkingen
Transport en logistiek medewerker West-Vlaanderen 16/09/2015 Vanaf half april tem eind mei 2016 Groep reeds geselecteerd

Bediende internationale handel en logistiek –Junior (specifiek voor -26 jarigen)
Antwerpen
 
16/11/2015 Vanaf begin april tem half mei 2016  
Bediende internationale handel en logistiek - 4/01/2016 Vanaf eind april tem begin juni 2016  

 
Met “Bediende internationale handel en logistiek – Junior” is een nieuw jongerenproject geboren. Via het vroegere project “Administratief medewerker expeditie” (i.s.m. Centrum Deeltijds Onderwijs te Berchem) kregen de afgelopen 15 jaar 273 jongeren de kans om een opleiding te volgen. 70% van deze jongeren had na de opleiding een job in onze sector. Wegens de strikte regelgeving vanuit onderwijs kon dit project echter niet meer verder gezet worden. Gegeven de jeugdwerkloosheidscijfers in Antwerpen én de zeer goede uitstroomcijfers van “Administratief medewerker expeditie”, willen LOGOS en VDAB blijven inzetten op een volwaardig opleidingsproject voor jongeren voor onze sector via “BIHL – Junior”.
 

Om kandidaten zo goed mogelijk klaar te stomen voor de sector, kan jij ons helpen. Hoe?
 
  • Ken jij binnen jouw netwerk mensen die op zoek zijn naar een job in de internationale handel én graag aan één van deze opleidingsprojecten willen deelnemen?  Stuur deze info gerust door. Alles start met een Info®meer, de infosessie van Talentenstroom. Deze vinden plaats op dinsdag om 9.30 uur bij Talentenstroom. Vooraf inschrijven is verplicht.
  • Wil je meewerken aan werkplekleren? Dit kan op verschillende manieren: Wil je als HR-verantwoordelijke deelnemen aan het motivatiegesprek en de selectie van de groep? Staat je bedrijf open om een bedrijfsbezoek te organiseren voor een kleine groep? Kan er vanuit jullie bedrijf een praktische aanvulling (case, gastsprekerschap, …) bij de basisopleiding voorzien worden?, …
  • Wil je een stage (6 à 8 weken) aanbieden?
  • Heb je rond de eindperiode van het project een vacature voor een sectorgerichte instapfunctie?

 
Neem contact op met LOGOS!
 
 

 
  
PS: Nieuw LOGOS netwerk voor werkzoekendenprojecten
Wil je via Linkedin onze projecten opvolgen? Dan nodigen wij je hierbij graag uit om je gratis lidmaatschap aan te vragen voor de besloten groep van LOGOS. Op deze manier kan je als werkgever info en jouw stageplaatsen alsook vacatures delen; de cursisten zullen van hun kant hun talenten en competenties kenbaar maken. We streven naar optimale uitwisseling en aansluiting voor werkgever en werkzoekende. Wil jij jouw stem laten horen? Klik dan hier om lid te worden.
 

Vorig jaar hebben werkgevers van de sector 159 nieuwe medewerkers opgeleid via een Individuele Beroepsopleiding (IBO), op maat van hun bedrijf.