Roadies goes #expediteur

You are here

Roadies goes #expediteur

16/04/2014

Brecht en Hanne van Roadies gingen als Expediteur aan de slag bij SDV Belgium. Ontdek het hier!


Ken je Roadies?

Kort geschetst gaat het over twee jongeren van 18 jaar, Brecht en Hanne, die elke week een andere functie op de arbeidsmarkt verkennen. In totaal testen ze dit schooljaar (2013-2014) veertig jobs, bijgestaan door een ervaren coach op de werkvloer.
Vorige week (7 tem 11 april) hebben Hanne en Brecht de job als expeditiebediende ervaren bij SDV Belgium N.V. Een week lang gingen ze op zoek naar het aangewezen transportmiddel: via de weg, de lucht, de zee, het spoor, de binnenvaart.

Hun avonturen volg je via www.roadies.be/live, Twitter, Facebook en Instagram …alsook via onze website.
Het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ op de zender Eén volgt Brecht op elke werkplek.
Op vrijdagavond 2 mei kan je de uitzending van Brecht als expediteur meevolgen!

Waarom willen wij dit project zo graag in de kijker zetten?
Heel wat jongeren weten op het einde van hun secundaire studies immers nog niet waar ze echt goed in zijn of welke richting ze uit willen. En een project als Roadies maakt dat ook heel tastbaar en zichtbaar. Jongeren moeten kunnen ontdekken en ervaren.

  • Jongeren maken kennis met het beroep ‘Expeditiebediende’ dat weinig tot niet gekend is. En het grote pluspunt daarbij is dat zij worden geïnformeerd door een persoon die de job daadwerkelijk uitvoert.
  • Jongeren worden begeleid in hun toekomstig studie – en beroepskeuze. Wat moeten jongeren studeren om deze job te kunnen uitvoeren?
  • Jongeren krijgen inzicht in de (loopbaan)competenties die nodig zijn om te werken in de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek.
  • In een tijd waarin de aansluiting van de arbeidsmarkt op het onderwijs hoog op de agenda staat, is correcte informatie in de taal van de jongeren zeker welkom.

Hieronder lees je enkele uitspraken van Hanne en Brecht op de verschillende Social media:

 Roadies‏@roadiesbe8 apr.
Onderweg naar de kaai, zes kisten worden opgeladen om te land, ter zee en in de lucht naar Afrika te gaan. -H #sdv #expediteur
Roadies‏@roadiesbe8 apr.
Kind regards, mit freundlichen grüssen of au revoir. Talen, die zijn hier een klein beetje belangrijk. -H #expediteur
Roadies‏@roadiesbe8 apr.
Dus als #expediteur zorgen we ervoor dat de goederen van punt A naar B geraken, maar we doen het niet zelf. We regelen het. Oke. -B
Roadies@roadiesbe9 apr.
62 containers en honderden douane documenten. 1 ontbreekt en ik ga dat vinden. -H #expediteur

Dus binnenkort volgt de uitzending op vrijdagavond 2 mei. Stem jij ook af op Eén?
Wij zijn alvast benieuwd …!
 
Roadies is binnen het Ministerie van Onderwijs en Vorming een project onder de leiding van Klasse en Maks!, in samenwerking met VDAB en DBO (Dienst Beroepsopleiding), gesteund door ESF (European Social Fund).

 

 

Vorig jaar kregen 15 jongeren (-26 jaar) de kans op via het project "Bediende internationale handel en logistiek Junior" aan de slag te gaan in onze sector.