Start opleiding “Dispatcher" (West-Vlaanderen)

You are here

Start opleiding “Dispatcher" (West-Vlaanderen)

06/06/2016

Afgelopen week werd het startschot gegeven voor de vierde editie van het werkzoekendenproject “Dispatcher wegvervoer”. Deze opleiding komt tegemoet aan de grote vraag bij de bedrijven in West-Vlaanderen naar medewerkers met plannings- en dispatchcompetenties.
 
Tijdens de komende weken leren de 11 geselecteerde cursisten alles over transportdocumenten, vergunningen en certificaten, rij- en rusttijden, ladingzekering, ADR, …. De hele opleiding is doorspekt met praktijkoefeningen. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor Frans, Engels en Duits (basiskennis). Communicatievaardigheden worden aangescherpt zodat de toekomstige dispatchers zowel met chauffeurs als met hun commerciële contacten vlotter kunnen communiceren.

Heb je plannen om een nieuwe medewerker aan te werven op de dispatchafdeling? Dan is deze opleiding de perfecte manier om kennis te maken met goed opgeleide cursisten die bewust voor een carrière in de sector gekozen hebben. Interesse?

  • Wil je meewerken aan werkplekleren? Staat je bedrijf open om een bedrijfsbezoek te organiseren voor een kleine groep? Kan er vanuit jouw bedrijf een praktische aanvulling (case, gastsprekerschap, …) bij de basisopleiding voorzien worden?, …
  • Wil je een stage aanbieden? De stageperiode loopt van 5 september tot en met 14 oktober. Tijdens deze onbezoldigde stagen van 6 weken kan jij jouw toekomstige werknemer alvast de kneepjes van het vak verder bijbrengen. Eind juni ontvang je het voorstellingsdocument zodat je een beter zicht krijgt op de competenties van elke cursist.
  • Heb je rond half oktober een vacature voor een dispatcher wegvervoer?

 
 
Neem dan zeker contact op met sectorconsulenten@logosinform.be

 

De sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek telt niet minder dan 3 517 bedrijven.