Terugblik op de SID-ins 2017

You are here

Terugblik op de SID-ins 2017

28/02/2017

Het SID-in seizoen zit er voor 2017 weer op. Deze Studie- en InformatieDagen zijn een initiatief van het onderwijs om laatstejaars secundair onderwijs (ASO, TSO en BSO) te helpen in hun studie- of beroepskeuze.
 
LOGOS informeerde ruim 600 jongeren over de sector van de internationale handel, de bedrijven en hun activiteiten, de inhoud van de beroepen, tewerkstellings- en opleidingsmogelijkheden, …
 
In West- en Oost-Vlaanderen kregen die leerlingen die de logistiek nog meer “in het echt” wilden beleven de kans om deel te nemen aan een begeleide rondrit in de haven van Zeebrugge of Gent. Tijdens het bedrijfsbezoek bij P&O Ferries (Zeebrugge) en DSV Solutions (Gent) konden de leerlingen en hun ouders van dichtbij kennismaken met de specifieke logistieke activiteiten van deze bedrijven. Ook in Antwerpen krijgen de leerlingen nog de kans om eind maart deel te nemen aan Tournée maritiem, een interactieve busrit door de haven van Antwerpen en de maritieme bedrijven.
 
De cijfers bewijzen het: de SID-in is een prima initiatief om de jongeren kennis te laten maken met onze sector.
 

324 werkzoekenden ontdekten tijdens een infosessie wat de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek inhoudt en welke functies hij biedt.