Terugblik op een geslaagde SID-in 2015: 623 laatstejaarsleerlingen krijgen info over onze sector

You are here

Terugblik op een geslaagde SID-in 2015: 623 laatstejaarsleerlingen krijgen info over onze sector

11/03/2015

In januari en februari was LOGOS opnieuw aanwezig op de Studie- en InformatieDagen (SID-ins) in 4 Vlaamse provincies. De SID-ins zijn een initiatief van het onderwijs om laatstejaars secundair onderwijs (ASO, TSO en BSO) te helpen in hun studie- of beroepskeuze.

Aan de stand van LOGOS konden jongeren, maar ook hun ouders en leerkrachten, terecht met al hun vragen over de bedrijven en hun activiteiten, de inhoud van beroepen, tewerkstelling binnen de ondernemingen, opleidingsmogelijkheden, …

Nieuw dit jaar was de unieke kans die de leerlingen na afloop van de SID-in kregen om de logistiek “in het echt” te beleven. In West-Vlaanderen en Antwerpen konden leerlingen én hun ouders mee gaan op een bustocht in de haven van Zeebrugge of  Antwerpen. Deze rondrit werd mede aangeboden door respectievelijk POM West-Vlaanderen en Talentenstroom.

De cijfers bewijzen het: de SID-in is een prima initiatief om de jongeren, hun ouders en ook hun leerkrachten op een positieve manier kennis te laten maken met onze sector.
 
 

LOGOS is het vormingsfonds van de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek.