www.langer-werken.be: HR-tools om oudere werknemers langer gemotiveerd en productief aan de slag te houden

You are here

www.langer-werken.be: HR-tools om oudere werknemers langer gemotiveerd en productief aan de slag te houden

22/07/2015

Door de pensioenhervormingen in Europa is langer werken de boodschap voor iedereen.  “Towards longer careers: an evidence-based approach”, een Europees project met LOGOS en SFTL als partners en ondersteund door ESF, is op zoek gegaan naar wetenschappelijke onderbouwde HR-maatregelen die inzetten op het langer gemotiveerd en productief aan de slag houden van je oudere medewerkers. Dit blijkt te werken als het personeelsbeleid inzet op Autonomie, verBinding en Competenties (kortom het ABC-model).

Samen met 14 bedrijven uit onze sector ontstonden uit lerende netwerken 3 praktische tools – die evidence based zijn opgesteld – waarmee je als HR-medewerker zelfstandig een HR-actieplan kan opzetten om langere loopbanen te realiseren.

  • Een leidraad voor de leidinggevende of HR-medewerker om in gesprek te gaan met de medewerker en zo een beter zicht te krijgen op wat hem/haar gemotiveerd en productief aan de slag houdt.
  • Een HR-menu dat toelaat om vanuit deze loopbaangesprekken de gepaste HR-acties te bepalen.
  • Een rendementsmodel om iedereen mee te krijgen, zowel de werkvloer als het management.  

Deze gratis tools prijken op een eigen website: www.langer-werken.be
 

49 werkzoekende professionals werden vorig jaar na een sectorgericht opleidingstraject van LOGOS aangeworven via stage of IBO.