Terugblik op een geslaagde SID-in 2016

You are here

Terugblik op een geslaagde SID-in 2016

18/03/2016

De Studie- en InformatieDagen (SID-ins) zitten er weer op voor 2016. Zo’n 560 laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs, hun ouders, leerkrachten en CLB-medewerkers, kwamen naar de stand van LOGOS en kregen verdere toelichting over de bedrijven en hun activiteiten, de inhoud van beroepen, tewerkstelling binnen de ondernemingen, opleidingsmogelijkheden, …

Na afloop van de SID-in kregen de leerlingen nog een unieke kans om de logistiek “in het echt” te beleven. In West-Vlaanderen namen 15 leerlingen én hun ouders deel aan een rondrit in de haven van Zeebrugge. Tijdens deze rondrit werd er bij verschillende bedrijven halt gehouden en legde de gids regelmatig de link met dagelijkse producten en met de economische ontwikkelingen. Bij P&O Ferries konden de leerlingen en hun ouders de laad- en losoperaties voor RoRo van dichtbij volgen. Dit boeiende natraject werd aangeboden i.s.m. de POM West-Vlaanderen.
 
De cijfers bewijzen het: de SID-in is een prima initiatief om de jongeren, hun ouders en ook hun leerkrachten op een positieve manier kennis te laten maken met onze sector.
 

Het gratis opleidingsaanbod van LOGOS was vorig jaar goed voor 31 176 opleidingsuren.