Leerkrachtendag LOGOS & SFTL: DUURZAAMHEID IN DE LOGISTIEK

You are here

Leerkrachtendag LOGOS & SFTL: DUURZAAMHEID IN DE LOGISTIEK

25/11/2016

Op 17 november 2016 hebben 13 leerkrachten  uit de Logistiek een kijkje gekregen in de wereld van Van Moer & Van Gansewinkel. Het thema van dit jaar was duurzaamheid.
 
Hierbij de highlights van deze bedrijfsbezoeken.
 
Bij Van Moer Logistics werden wij onmiddellijk ondergedompeld in de 5 waarden van het bedrijf: “No nonsense, Flexibility, Partnership, Making the difference & Enthusiasm”.
De bedrijfsfilm was dan ook een staaltje van een tip-top service! Hun 25-jarig bestaan mag gevierd worden!
HR-director Yves Hebb benadrukte de filosofie van het bedrijf waarin zij met hun medewerkers het verschil kunnen maken: “een open en vlakke structuur waarin we snel kunnen schakelen. Dat zit gewoon in ons!”. Belangrijk voor leerkrachten om mee te nemen naar de jongeren: je wordt niet enkel een logistieke schakel, maar ook één waarop het bedrijf moet kunnen rekenen.
 
Dennie Lockefeer, CCO @Van Moer, koppelde de commerciële strategie aan duurzaamheid. Door steeds veranderende economische factoren is flexibiliteit als logistiek dienstverlener essentieel, maar speelt ook duurzaamheid alsmaar een belangrijkere rol. Niet alleen als verkoopsargument, maar ook omwille van de voordelen die dit concurrentieel kan bieden. Intermodale oplossingen zijn daar een goed voorbeeld van. Key aspect blijft uiteraard een betaalbare en betrouwbare service. Met grondstoffen en goederen die duurder worden en sterke concurrentie blijft dat een uitdaging.
 
Daarnaast zette hij een aantal ecologische initiatieven van Van Moer in de verf, die alleen maar toegejuichd kunnen worden. Zo werken ze momenteel aan een project waarbij het vervoer van lege palletten via binnenvaart verloopt en waar ook andere bedrijven gebruik van kunnen maken.
 
Bij Van Gansewinkel loodste Anja Hens als HR Business Partner ons in de bedrijfscultuur van de duurzame afvalverwerker te Puurs. Werken in zelfsturende teams vereist een grote zelfstandigheid van hun werknemers. Enkele vacatures werden voorgesteld met nadruk op competenties. Leerkrachten erkennen het belang van het meer aanscherpen van attitudes en vaardigheden.

 
De Area Manager, Dirk Abel, liet ons op de site zien waarom zij streven naar hun motto ‘Afval bestaat niet’. Zij zien afval niet als het einde maar als het begin van een cyclus.
Uit het restafval halen zij nog 7 afvalstromen waarbij grondstoffen worden herwonnen. Daarnaast zoekt het bedrijf continu naar manieren om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.
De innovatieve technologische vooruitgang alsook hun werknemers sterken hen hierbij!
 
 
Genoeg stof voor onze leerkrachten om dit verhaal van deze twee bedrijven mee te nemen naar hun jongeren.
 
Bedankt aan Maxime Van Ranst (HR-officer) om ons hartelijk te ontvangen; Yves Hubb voor de inspirerende talk; Dennie voor de boeiende inkijk in de strategische visie van Van Moer.
 
Bedankt aan Anja Hens voor de heldere uitleg over de soorten functies binnen Van Gansewinkel; Dirk Abel voor de rondleiding op de site.

Wil je bedrijf graag meewerken aan bedrijfsbezoeken voor leerkrachten uit de logistiek? Contacteer ons!
 

49 werkzoekende professionals werden vorig jaar na een sectorgericht opleidingstraject van LOGOS aangeworven via stage of IBO.