SID-in en kennismakingsdag Haven van Zeebrugge

You are here

SID-in en kennismakingsdag Haven van Zeebrugge

08/02/2017

Op 26, 27 en 28 januari was LOGOS voor de 6de keer aanwezig op de Studie- en Informatiedagen van het Onderwijs in West-Vlaanderen.
Niet minder dan 160 leerlingen informeerden zich aan de stand van LOGOS over de sector, de logistieke bedrijven en hun activiteiten, de verschillende beroepen en de opleidingsmogelijkheden die daar naartoe leiden ….
 
In aansluiting daarop namen 12 geïnteresseerden op zaterdag 4 februari deel aan een interactieve kennismakingsdag, georganiseerd door LOGOS, POM West-Vlaanderen en VDAB.
 
Na de introductie in het Maritiem Centrum van VDAB rond de regionale arbeidsmarkt en vacatures, kregen ze via de havenfilm een globaal beeld van de haven van Zeebrugge en haar ontwikkeling.
 
Tijdens de havenrondrit werden de trafieken van de verschillende bedrijven echt zichtbaar. De groep ontdekte ook hoe nauw de link is tussen de haven / logistiek en ons dagelijks leven: van de ontbijttafel over de aankoop van een auto tot de aankopen via E-commerce.
 
Tenslotte konden de deelnemers bij P&O Ferries een kijkje nemen in de toch wel specifieke trafiek waarbij passagiers en vracht samen vervoerd worden. Ook de link met de actualiteit binnen de internationale handel kwam aan bod met o.a. de mogelijke gevolgen van de Brexit en de vluchtelingenproblematiek.
 
Na een ochtend boordevol informatie was iedereen het eens dat de logistieke sector een boeiende wereld is die zeker een goede toekomst kan bieden.
 
LOGOS bedankt de partnerorganisaties alsook P&O Ferries om dit event mogelijk te maken!
 

Vorig jaar kregen 15 jongeren (-26 jaar) de kans op via het project "Bediende internationale handel en logistiek Junior" aan de slag te gaan in onze sector.