Op zoek naar een bediende internationale handel en logistiek?

You are here

Op zoek naar een bediende internationale handel en logistiek?

08/11/2017

Deze week ging de opleiding Expeditie Skills voor hogeropgeleide anderstaligen van start in Antwerpen. Als sector willen we met dit pilootproject breed inzetten op divers talent.
 
12 cursisten verdiepen zich, na selectie op basis van startcompetenties en motivatie, 5 weken in de wereld van de internationale handel met nadruk op maritiem en wegtransport.
 
De Engelstalige opleiding bestaat uit zelfstudie met de nodige oefeningen, begeleid door VDAB, aangevuld met workshops door logistieke professionals.
Transportmodi en –documenten (B/L en CMR), documentair krediet, tussenpersonen, Incoterms en een inleiding tot douane zijn de voornaamste topics.
 
De cursisten volgen nog Nederlandse les om hun taalniveau te verbeteren.
Daarnaast hebben een aantal van hen kennis van andere talen zoals Italiaans, Chinees en Frans (én Engels uiteraard).

Heeft jouw bedrijf een vacature of stageplaats beschikbaar (vanaf 6/12)?

  • Schrijf je dan in voor het kennismakingsmoment op donderdag 16/11 van 14 tot 16u. (Competentiecentrum VDAB in hartje Antwerpen). Op basis van jouw feedback is nadien nog extra opleiding op maat mogelijk via Logos. De stage zelf kan max. 5 weken duren.
  • Tijdens de Jobdate op 05/12 van Talentenstroom krijg je meer info over de tewerkstellings-mogelijkheden en kan je speeddaten met de kandidaten. Zo is een IBO(T)-contract tot 6 maanden mogelijk met extra coaching Nederlands op de werkvloer.


 
 

Vorig jaar kregen 15 jongeren (-26 jaar) de kans op via het project "Bediende internationale handel en logistiek Junior" aan de slag te gaan in onze sector.