Andere subsidiemogelijkheden

You are here

Andere subsidiemogelijkheden

Opleidingen en bijscholingen zijn noodzakelijk maar niet altijd goedkoop. Daarom geven wij je graag nog enkele andere subsidiemogelijkheden voor opleidingen mee. Je kan deze voordelen perfect cumuleren met de subsidie van LOGOS.
 

  • Kostreductie van 50% bij VDAB
    Boek je voor medewerkers uit het PC 226 een opleiding bij VDAB? Dan kan je gebruik maken van de kredietlijn van LOGOS. Zo krijg je, dankzij de inbreng van sectorale middelen, een kostreductie van 50% op alle VDAB-werknemersopleidingen.  

    Hoe aanvragen? Vul het kredietlijnattest in en bezorg dit aan LOGOS. Na goedkeuring stuur je dit voor de start van de opleiding terug aan VDAB.
     

  • Kmo-portefeuille
    Ben je een Vlaamse kmo? Dan kan je gebruik maken van de kmo-portefeuille en betaalt de Vlaamse overheid een deel van je opleidings- of adviesfactuur. Je beschikt jaarlijks over één subsidieplafond en één steunpercentage dat je afhankelijk van je noden kan inzetten voor opleiding en/of advies.
     
    Kleine onderneming Middelgrote onderneming
    Steunplafond: € 7.500 Steunplafond : € 7.500
    Steunpercentage: 30% Steunpercentage: 20%

           De kmo-portefeuille kort voor je samengevat? Klik hier.
           Alle details vind je op de website van de kmo-portefeuille.
 

  • KMO-groeisubsidie
    Met de  kmo-groeisubsidie kunnen kmo’s gericht steun krijgen voor hun groeitrajecten door innovatie, internationalisering of transformatie. Meer info vind je hier.

 

  • IBO-opleiding
    Mist een werkzoekende nog enkele competenties om in jouw bedrijf aan de slag te gaan? Via een Individuele Beroepsopleiding (IBO) kun je de werkzoekende opleiden en begeleiden op de werkplek. Samen met VDAB bepaal je de inhoud en de duurtijd van het opleidingsprogramma. Als werkgever betaal je tijdens de IBO geen loon of RSZ, enkel een productiviteitspremie.
    Klik hier voor meer info.
     

Op zoek naar subsidies voor aanwervingen of opleidingen? Het Agentschap Innoveren & Ondernemen lijst ze hier voor je op. 
 
Ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorziet financiële steun rond opleidingen en aanwervingen.
Alle info vind je hier.

Vorig jaar hebben werkgevers van de sector 159 nieuwe medewerkers opgeleid via een Individuele Beroepsopleiding (IBO), op maat van hun bedrijf.