Projecten voor werkzoekenden

You are here

Projecten voor werkzoekenden

Op zoek naar goed opgeleide nieuwe medewerkers?

Als bedrijf ben je allicht al wel eens op zoek gegaan naar een goed opgeleide expeditiebediende, dispatcher, bediende internationale handel en logistiek, ... Niet altijd even gemakkelijk, het zijn dan ook knelpuntberoepen. Daarom organiseert en ondersteunt LOGOS opleidingsprojecten voor gemotiveerde werkzoekenden met de juiste startcompetenties. Dat leidt tot een win-winsituatie: werkzoekenden vinden sneller een baan en bedrijven uit de sector vinden gemotiveerde medewerkers met de juiste opleiding.
 

Hoe verloopt een project voor werkzoekenden?

Voor de opleiding
Geïnteresseerde werkzoekenden wonen eerst een infosessie bij waarin de sector, mogelijke functies en belangrijke competenties toegelicht worden. Daarna wordt getest over welke startcompetenties de werkzoekenden beschikken. Ook motivatie om in onze sector te werken is een belangrijke factor.
 
Tijdens de opleiding
De geselecteerde cursisten volgen gedurende enkele maanden een intensieve opleiding. Tijdens die opleiding leren ze o.a. de verschillende Incoterms, de mogelijkheden om goederen via zee-, lucht-, spoor- of wegvervoer te transporteren, de gegevens die ze nodig hebben voor de transportdocumenten, de regelgeving rond douaneaangiftes, …Naast deze vaktechnische bagage is er ook voldoende aandacht voor informatica- en taalvaardigheden.

Werkervaring binnen de sector voor alle cursisten, daar streven we naar. Wil je als bedrijf een stage aanbieden of ben je op zoek naar een nieuwe medewerker? We brengen je graag in contact met de cursisten. Zo kan je alvast kort kennismaken met de cursisten op de 'sectormatch'.

 
Na de opleiding
Na het opleidingstraject komen werkzoekenden ook in aanmerking voor een sectorale IBO. Een zeer interessante tewerkstellingsmaatregel!

Enkele voorbeelden


Benieuwd naar de lopende of toekomstige projecten?

Opmerking: de projecten staan gesorteerd per provincie.

         
Werkzoekendenproject Plaats Startdatum Sectormatch Stage/Tewerkstelling
Bediende internationale handel en logistiek Antwerpen 11/01/2018    
Bediende internationale handel en logistiek - Junior (-30 jarigen) Antwerpen 18/04/2017   8 weken:
van 04/09/2017 t.e.m. 27/10/2017
Assistent Dispatcher Limburg (Genk) nog geen data bekend    
Import- exportbediende Air Cargo Vlaams-Brabant (Vilvoorde) nog geen data bekend    
Transport en logistiek medewerker West-Vlaanderen 13/09/2017   6 weken vanaf april 2018
Dispatcher West-Vlaanderen nog geen data bekend    

 


Om kandidaten zo goed mogelijk klaar te stomen voor de sector, kan jij ons helpen. Hoe?

  • Wil je meewerken aan werkplekleren? Dit kan op verschillende manieren: Wil je als HR-verantwoordelijke deelnemen aan het motivatiegesprek en de selectie van de groep? Staat je bedrijf open om een bedrijfsbezoek te organiseren voor een kleine groep? Kan er vanuit jullie bedrijf een praktische aanvulling (case, gastsprekerschap, …) bij de basisopleiding voorzien worden?, …
  • Wil je een stage aanbieden?
  • Heb je rond de eindperiode van het project een vacature voor een sectorgerichte instapfunctie?

Volg zeker het LOGOS netwerk “opleidingsprojecten voor werkzoekenden” op LinkedIn. Of neem gerust contact met ons op.

 

Werkgevers aan het woord

  • Continental Cargo Carriers NV uit Oostende vindt zijn nieuwe, gemotiveerde medewerker vanuit de opleiding Transport en logistiek medewerker (West-Vlaanderen). Alle cursisten van deze opleiding worden immers goed gescreend op hun basiscompetenties én hun werkattitude. Bekijk het filmpje HIER.
     
  • WIDEM koos voor 2 cursisten uit het werkzoekendenproject Dispatcher (West-Vlaanderen). Zij lichten hun keuze toe in onderstaand filmpje.  De cursisten zijn bovenal gemotiveerd om als dispatcher in de transportsector aan de slag te gaan. De gerichte opleiding maakt het voor WIDEM bovendien mogelijk om de nieuwe medewerkers sneller en beter intern op te leiden.
 
Elk jaar zo’n 533 opleidingen op de kalender, waarvan 205 verschillende …