Cursisten aan het woord: Rita Deprouw

You are here

Cursisten aan het woord: Rita Deprouw

Twee jaar geleden moest ik, om redenen buiten mijn wil om, plots mijn activiteit als zelfstandige stopzetten. Ik was toen 50 jaar en was vastbesloten weer werk te zoeken. Hoewel de economische situatie niet bijster rooskleurig was, dacht ik dat dit niet zo moeilijk zou zijn. De realiteit was wel eventjes anders. Een paar weken interim hier, een paar weken interim daar en voor de rest meer thuiszitten dan wat anders.
 
Na een tijdje besloot ik het roer volledig om te gooien en uit te kijken naar een herscholing in de logistiek. Het is immers een sector waar je veel internationale contacten hebt, zodat ik mijn goede talenkennis kan gebruiken. Je komt ook met heel veel verschillende mensen in contact, dus mensenkennis en sociale vaardigheden komen ook van pas. Bovendien biedt de logistiek, door de grote variatie aan jobs (zowel op administratief vlak, als de pure logistiek, tot de commerciële jobs) ook mooie doorgroeimogelijkheden. Op de website van de VDAB vond ik een cursus 'Transport en Logistiek medewerker', georganiseerd in samenwerking met LOGOS. Ik besloot mij in te schrijven voor de testen en werd, samen met nog 11 anderen, geselecteerd om de opleiding te volgen. Het was wel even wennen om weer gedurende 6 maanden voltijds op de schoolbanken te zitten, maar alles viel enorm goed mee.
 
Aansluitend op mijn stage van enkele weken in de haven van Zeebrugge vond ik uiteindelijk een job bij ICO, een toonaangevend bedrijf in de behandeling van roll-on/roll-off cargo. Ik werd tewerkgesteld in de Vehicle Processing Center (VPC afdeling), waar voor levering aan de dealers opties toegevoegd worden aan wagens (bv. spoilers, radio's, enz.).
 
Dit was echt een keerpunt in mijn leven, vooral gezien mijn leeftijd. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de ondersteuning vanuit LOGOS. Dankzij hun netwerk kwam ik contact met ICO, waar ik nu nog steeds tewerkgesteld ben.
 
 

LOGOS informeerde 639 leerlingen uit het secundair onderwijs over hun toekomstmogelijkheden als logistiek bediende op de SID-IN (Studie- en InformatieDagen).