Expeditie Skills

You are here

Expeditie Skills


Wat houdt dit project in?

In dit korte, intensieve opleidingsproject krijg je een basis voor een job als bediende in de wereld van zee- of luchtvracht. Ze bestaat uit een combinatie van verschillende leervormen:

 • zelfstudie via webleermodules en begeleid door een logistiek instructeur van VDAB
  Volgende webleermodules neem je zelf door: Logistieke inleiding, Incoterms, Actoren in transport en logistieke dienstverlening, Internationale betalingstechnieken, Wegtransport en Inleiding tot douane, Zeevervoer of Luchtvracht (afhankelijk van je interesse).
  De VDAB-instructeur leidt de webleermodules kort in, beantwoordt vragen en bespreekt de oefeningen in groep.
 • workshops in groep gegeven door trainers uit de praktijk van LOGOS
  Je diept samen met de trainer de Bill of Lading uit en oefent volop het invullen van de meest relevante transportdocumenten.

Tijdens de flexi-training is er een permanente evaluatie en opvolging. Je ontvangt nadien een getuigschrift op basis van het voltooien van de webleermodules en actieve deelname aan de workshops. Daarnaast krijg je ook sollicitatietraining en -begeleiding.


Voor wie is het bedoeld?

Het project kan gevolgd worden door werkzoekenden die

 • beschikken over de verwachte administratieve competenties (Office, nauwkeurig, organisatorisch, ...) en over een goede spreekvaardigheid voor de talen Frans en Engels
 • zelfstudie aankunnen (zelfstandig kunnen studeren, over voldoende tijd beschikken om de webleermodules te verwerken,  ruimte en computer ter beschikking, ...)
 • een duidelijke keuze maken voor een kort basistraject van 5 weken
 • zeer gemotiveerd zijn om in de sector van de internationale handel aan de slag te gaan

 

Interesse?

Klik hier voor meer info.

LOGOS is het vormingsfonds van de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek.