Werkzoekendenprojecten

You are here

Werkzoekendenprojecten

 
Ben je werkzoekende en spreekt een job als bediende in de boeiende wereld van de internationale handel, het vervoer en de logistiek je wel aan?
In samenwerking met de VDAB organiseert LOGOS regelmatig opleidingen die je klaarstomen voor een functie in onze sector.

Hoe verloopt een opleidingsproject voor werkzoekenden?
 

Voor de opleiding
Eerst volg je een infosessie over de sector. Daarna bepaalt LOGOS welke startcompetenties je al hebt. En ook je motivatie is een belangrijke factor om in aanmerking te komen voor de opleiding.

 

Tijdens de opleiding
Tijdens de voltijdse opleiding leer je o.a. de verschillende Incoterms, de mogelijkheden om goederen via zee-, lucht-, spoor- of wegvervoer te transporteren, de gegevens die je nodig hebt voor de transportdocumenten, de regelgeving rond douaneaangiftes, … Daarnaast kun je ook nog werken aan je informatica- en taalvaardigheden.

Dankzij de bedrijfsbezoeken leer je al de praktijk op de werkvloer kennen. Aan het einde van de opleiding doe je nog een stage van minimum 6 weken in onze sector.

LOGOS organiseert een 'sectormatch' waarbij jij als cursist kennis kan maken met onze werkgevers. Dit is het moment om jouw troeven voor een tewerkstelling binnen onze sector optimaal in te zetten.
 

Na de opleiding
Ook na de opleiding begeleiden we je nog verder. We gaan samen met jou op zoek naar een job in onze sector, al dan niet via IBO.

 
Enkele voorbeelden

Wil je graag een infosessie bijwonen? In onderstaand overzicht vind je per project de geplande data. Of vertel je trajectbegeleider in de VDAB-werkwinkel dat je hiervoor interesse hebt.
In Antwerpen kan je hiervoor terecht bij Talentenstroom. Schrijf je hier in.

Opmerking: de projecten staan gesorteerd per provincie.
 

Opleidingstraject Plaats   Infosessies Startdatum Stage Opleidingsinfo VDAB 
Bediende internationale handel en logistiek (BIHL) Antwerpen   14/01/2019 6 weken Opleidingscode 700213
 
Assistent Dispatcher verschillende provincies    
 
Opleidingscode
622400
Import- exportbediende Air Cargo Vlaams-Brabant (Brucargo) 13/9/18
3/10/18
26/10/18
19/11/18   Opleidingscode
622100
Transport en logistiek medewerker West-Vlaanderen
 
19/09/2018   Opleidingscode 
622210

Cursisten aan het woord

  • Rita Deprouw getuigt over haar geslaagde carrièreswitch op 50-jarige leeftijd. Zij besloot om zich te herscholen en volgde de opleiding "Transport en Logistiek Medewerker", georganiseerd door de Centra voor Volwassenonderwijs IVO en De Avondschool i.s.m. LOGOS en VDAB. Na haar stage vond ze een uitdagende job bij ICO in de Haven van Zeebrugge. Lees haar getuigenis hier.  

 

  • In het ATV-programma "Operatie Toekomst" getuigt Nicolas De Bie, die in 2013 de opleiding "Administratief Medewerker Expeditie" succesvol afrondde, over zijn ervaringen in de sector bij de firma JAS Forwarding. Bekijk hieronder de reportage.

     

  • De special “Werken in de haven” (Flows & Industrie) licht het project "Administratief Medewerker Expeditie" toe. Jonathan Verhelst, die de opleiding tussen september 2011 en juni 2013 volgde, getuigt over hoe hij de opleiding ervaren heeft en over zijn job als hulpexpediteur bij Ipsen Logistics. Lees het artikel hier.

 

324 werkzoekenden ontdekten tijdens een infosessie wat de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek inhoudt en welke functies hij biedt.