Bediende internationale handel en logistiek

You are here

Bediende internationale handel en logistiek

Wat doe je als expeditiebediende?

Als expeditiebediende zorg je ervoor dat goederen van de plaats van vertrek naar de plaats van bestemming worden gezonden. Als architect van het transport beheer je de hele logistieke keten vanaf het ophalen van de goederen bij de leverancier tot het afleveren bij de klant.
Op basis van de informatie die je krijgt van de klant (soort goederen, hoeveelheid, datum waarop de goederen moeten afgeleverd worden, …) contacteer je een aantal transporteurs, rederijen, douaneagentschappen, stouwerijen e.d. om een prijsofferte op te vragen.
Na goedkeuring van de offerte ga je van start met de organisatie van het transport. Je zorgt voor de vrachtreservatie op het gekozen vervoermiddel, je regelt het voor- en natransport en je maakt de vereiste vervoerdocumenten en douaneformaliteiten in orde.
Tijdens het transport volg je de goederen op. Zo informeer je de agenten ter plaatse en de klant over het verloop van de zending. Bij problemen met het transport tref je de nodige maatregelen. Je hebt dus heel wat contact met je klant, je transporteurs, de plaatselijke autoriteiten (douane) en tal van andere tussenpersonen die het transport in goede banen leiden.
 
Wat mag je verwachten van de opleiding?

Na deze intensieve opleiding van 4 maanden beschik je over de nodige sectorspecifieke competenties waarmee je aan het werk kan in een brede waaier van instapfuncties binnen de maritieme, logistieke sector.
Vaak zal je in een bedrijf gaan werken in de functie van expeditiebediende, maar de mogelijkheden zijn ruimer.
 
Programma:

  • 6 sectorale workshops
  • Webleercursussen (via E-learning)
  • Talen: Frans en Engels
  • Informatica: MS Office (Word, Excel, …)
  • Commerciële skills
  • Haven- en Bedrijfsbezoeken
  • Sollicitatieworkshops
  • Case: tijdens de opleiding werk je in groep een internationale verzending van goederen van A tot Z uit.
  • Bedrijfsstage van 8 weken in een firma van de sector.

  Bekijk hier de 6 sectorale workshops en de case voor de opleiding.
 
Heb jij een sterke interesse in de maritieme of logistieke wereld? Is je talenkennis (Nederlands, Frans en Engels) goed? Hou je van een boeiende en uitdagende job vol afwisseling? Klik hier om de planning te bekijken.
 

Elke dag werken 52 000 medewerkers mee aan de goede organisatie van het goederenvervoer.