Opleidingen

You are here

Opleidingen

Gratis opleidingsaanbod

Werk je als bediende voor PC 226?
Dan kan je bij LOGOS kiezen uit een brede waaier aan opleidingen waarmee je je competenties verder kan ontwikkelen. De opleidingen worden verzorgd door professionele lesgevers met jarenlange ervaring.
LOGOS biedt gratis opleidingen aan binnen de volgende domeinen:

Wanneer je doorklikt op de titel van de opleiding, kan je alles lezen over o.a. doelgroep, evt. voorkennis, het programma en de praktische gegevens.  Heb je verdere praktische vragen? Zoek het antwoord in de rubriek veelgestelde vragen of neem contact op met ons.  

Inschrijven verloopt steeds via jouw werkgever. In de meeste gevallen is dat iemand van de personeelsdienst of de directie.
 

Andere opleidingsmogelijkheden

Het opleidingslandschap is zeer ruim, de opleidingen ontelbaar. Naast ons gratis opleidingsaanbod verwijzen we je graag naar heel wat interessante (sectorgerichte) opleidingen die je via onze partners kan volgen.

 

Syntra

Het Syntra-netwerk staat in voor arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers en hun medewerkers. Specifiek voor de sector van Transport en Logistiek heeft Syntra zowel langlopende (o.a. Dispatcher, Logistiek bediende,…) als korte opleidingen (CMR, Documenten internationale handel, Douane …) op het programma staan. De Syntra-centra zijn allen erkend door de Vlaamse Regering voor premies en subsidies (KMO-portefeuille).
 

VDAB

Internet, video en online coaching zijn de nieuwe leermiddelen. De onlinecursussen van VDAB-Webleren combineren dit via webleren in één pakket.
Een greep uit het aanbod:

 • Logistiek: Incoterms 2010, magazijn, wegvervoer, voorraadbeheer, Franse en Engelse logistieke woordenschat
 • MS Office: Windows, Word, Excel, Access en PowerPoint
 • talen: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans; zowel spelling en grammatica als woordenschat, e-mail en professioneel telefoneren
 • persoonlijke vaardigheden: conflicthantering, constructief samenwerken, feedback geven en ontvangen, assertiviteit, timemanagement, creativiteit, …
 • administratief: boekhouden, personeelsadministratie, …
 • commercieel: verkooptechnieken, klantgerichte communicatie, presentatietechnieken

De grootste troeven van VDAB-Webleren:

 • kwaliteit: alle webcursussen zijn gemaakt door vakspecialisten
 • comfort: je studeert thuis of waar je maar wil
 • flexibiliteit: je beslist zelf wat, waar en wanneer je leert
 • coaching: bij de meeste webcursussen ondersteunt een webcoach je gedurende het hele leertraject
 • gratis voor iedereen die zich op eigen initiatief inschrijft

Meer weten en/of inschrijven?
Wil je meer weten over VDAB-Webleren of wil je je gratis inschrijven? Surf dan naar www.vdab.be/webleren

Wil je een voorsmaakje van een webcursus?
De VDAB biedt je verschillende fragmenten aan. Surf naar www.e-leren.vdab.be en log in met gebruikersnaam democursus en wachtwoord democursus.
 

Volwassenen- en Hoger Onderwijs

Het volwassenen- en hoger onderwijs biedt je de mogelijkheid om tal van opleidingen te volgen op verschillende niveaus. De leerstof wordt vaak onderverdeeld in een aantal kleine pakketten of modules, zodat je dit met je job kan combineren.

Ontdek hier een overzicht van de opleidingen, voor de verschillende locaties en voor alle andere relevante info.

Op zoek naar opleidingsincentives?

De online wegwijzer Vlaamse opleidingsincentives wijst je aan de hand van enkele gerichte vragen de weg naar de opleidingsondersteunende maatregelen waarvoor je in aanmerking komt. Daarnaast verwijst de wegwijzer ook naar nuttige informatie rond loopbaanbegeleiding.

633 medewerkers leerden vorig jaar efficiënter werken met Excel.