Opleidingen

You are here

Opleidingen

Gratis opleidingsaanbod

Maakt je bedrijf deel uit van PC 226? Of behoren je medewerkers tot PC 226?
Dan kan je kiezen uit een brede waaier aan opleidingen die hun competenties versterken. De opleidingen worden verzorgd door professionele lesgevers met jarenlange ervaring.

LOGOS biedt gratis opleidingen aan binnen de volgende domeinen:

Wanneer je doorklikt op de titel van de opleiding, kan je alles lezen over o.a. doelgroep, evt. voorkennis, het programma en de praktische gegevens.  Heb je verdere praktische vragen? Misschien vind je het antwoord in de rubriek veelgestelde vragen.

Via mail of telefoon kan je steeds meer informatie krijgen over het cursusaanbod. Wil je liever een afspraak om hierover wat uitgebreider te praten? We komen graag bij je langs.

CAO permanente vorming 2023-2024


(*) Iedere onderneming met minder dan 20 werknemers die deel uitmaakt van een technische bedrijfseenheid van 20 werknemers of meer valt ook onder de verplichtingen van het individueel opleidingsrecht.
 

(**) Evolutie in de toekomst:
Het aantal dagen individueel recht maakt deel uit van een groeipad.

  • 3 dagen /voltijdse werknemer vanaf 2025
  • 4 dagen /voltijdse werknemer vanaf 2027
  • 5 dagen /voltijdse werknemer vanaf 2029

Tegelijkertijd zal het aantal dagen collectief recht als volgt evolueren:

  • Gemiddeld 4 dagen vorming voor de periode 2025 – 2026
  • Gemiddeld  2 dagen vorming voor de periode 2027 – 2028
  • Geen collectieve opleidingsdagen meer vanaf 2029, enkel nog individueel opleidingsrecht

 
Opleidingsplan
Iedere werkgever met minstens 20 werknemers, stelt jaarlijks een opleidingsplan op vóór 31 maart van het betreffende jaar. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan:

  • de werknemers behorend tot de risicogroepen
  • de genderdimensie
  • de knelpuntberoepen

Aan de slag met je opleidingsplan? Lees hier het stappenplan, tips en een model van opleidingsplan. 

 

Andere opleidingsmogelijkheden

Heb je een vraag waarop ons gratis opleidingsaanbod niet onmiddellijk een antwoord biedt? 

Onze partners Syntra  en VDAB bieden een brede waaier aan (sectorgerichte) opleidingen, maar er zijn nog vele andere aanbieders. Ook bij het volwassenen- en hoger onderwijs kan je terecht voor tal van opleidingen. 

Nog niet gevonden wat je zoekt? LOGOS begeleidt je graag in je zoektocht.


Syntra

Het Syntra-netwerk staat in voor arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers en hun medewerkers. Specifiek voor de sector van Transport en Logistiek heeft Syntra zowel langlopende (o.a. Dispatcher, Logistiek bediende,…) als korte opleidingen (CMR, Documenten internationale handel, Douane …) op het programma staan. De Syntra-centra zijn allen erkend door de Vlaamse Regering voor premies en subsidies (KMO-portefeuille).


VDAB

50% tussenkomst bij opleidingen van VDAB
Bedrijven in de internationale handel, het vervoer en de logistiek die een opleiding boeken bij VDAB kunnen gebruik maken van de kredietlijn van LOGOS. Dit levert een kostprijsreductie van 50% op die wordt toegepast op alle VDAB-werknemersopleidingen. Dit voordeel geldt tot uitputting van de kredietlijn.
Wat moet je doen om van dit voordeel te genieten? Vul het kredietlijnattest in en bezorg dit voor de start van de opleiding aan LOGOS. Na goedkeuring door LOGOS stuur je dit voor het begin van de opleiding terug naar VDAB.

Webleren
Internet, video en online coaching zijn de nieuwe leermiddelen. De onlinecursussen van VDAB-Webleren combineren dit in één pakket. In het aanbod vind je niet alleen sectorgerichte opleidingen (o.a  Incoterms, wegtransport, …), maar ook opleidingen rond talen, informatica of vaardigheden.


Volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs biedt de mogelijkheid om tal van verschillende opleidingen te volgen op verschillende niveaus. De leerstof wordt onderverdeeld in een aantal kleine pakketten of modules.
Ontdek hier een overzicht van de opleidingen, voor de verschillende locaties en voor alle andere relevante info over het volwassenonderwijs.
 

Hoger Onderwijs

Ook het behalen van een hoger diploma, Graduaat Transport & Logistiek (met verschillende afstudeermogelijkheden), diverse Post-graduaten of Master en Logistieke Wetenschappen (na Master) verwijderen kan tot de mogelijkheden behoren.
Op die manier kunnen je medewerkers hun kennis verruimen of specialiseren en zo meer betekenen voor je bedrijf. Afstandsleren is een leervorm die meer en meer aangeboden wordt voor cursisten die al aan het werk zijn, zodat dit beter combineerbaar is.

Check de scholenzoeker om de verschillende opties te bekijken.

De sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek telt niet minder dan 3 560 bedrijven.