Subsidies

You are here

Subsidies

Opleidingscheques voor werknemers

Opleidingen en bijscholingen zijn noodzakelijk om bij te blijven. Toch zijn ze niet altijd goedkoop. Als je als werknemer in Vlaanderen of Brussel woont en werkt en een opleiding wilt volgen bij een door de Vlaamse overheid erkende opleidingsinstelling, dan kan je die met opleidingscheques betalen. Dankzij de opleidingscheques betaal je maar de helft van de kosten. Per kalenderjaar kan je maximaal voor 250 euro opleidingscheques aankopen.
Alle info over de erkende opleidingen, de voorwaarden waaraan je moet voldoen of de procedure om de opleidingscheques te bestellen vind je hier.


Vlaams opleidingsverlof – Betaald educatief verlof

Als werknemer in de privésector heb je onder bepaalde voorwaarden recht op opleidingsverlof (opvolger van het “betaald educatief verlof”). Je kan jaarlijks een bepaald aantal uren verlof nemen, met behoud van je loon, om een opleiding te volgen. Gratis opleidingen die LOGOS aanbiedt komen hiervoor niet in aanmerking.

Wil je weten of een opleiding erkend is? Wil je weten of jij recht hebt op opleidingsverlof? Je vindt meer info bij het bevoegde gewest:

Keuze uit meer dan 200 verschillende opleidingen.