Peter-Meterschap

You are here

Peter-Meterschap

 
Nieuwe werknemers krijgen een peter of meter binnen het bedrijf. Die begeleidt hen bij hun opstart, zorgt dat ze zo snel mogelijk geïntegreerd zijn en stuurt bij waar nodig, zelfs na de inwerkperiode. Peters en meters kunnen nieuwe medewerkers zowel sectortechnische competenties als sociale vaardigheden bijbrengen.
 
Elke werkgever is verplicht om een peter of meter aan te stellen voor nieuwkomers. Maar ook voor medewerkers die intern van job veranderen is een on-the-jobtraining met een peter of meter zeker nuttig.
 

De voordelen?

 • voor de nieuwe medewerkers: zij kunnen zich sneller inwerken in hun functie, worden makkelijker opgenomen in de groep en leren op een informele manier heel wat sociale competenties
   
 • voor de peters en meters: deze nieuwe rol is een blijk van erkenning voor ervaren medewerkers en leert ze o.a. hoe ze iemand kunnen coachen
   
 • voor het bedrijf: je krijgt een hogere productiviteit, een kleinere foutenmarge en betere samenwerking binnen het bedrijf; er ontstaat een “lerende” organisatie!

 

Wens je een peter-meterschapsbeleid op te starten of verder uit te bouwen?

LOGOS zet je alvast een heel stuk op weg.

 • In onze brochure over peter-meterschap lees je meer over de praktische invulling
   
 • De competenties die een peter of meter nodig heeft, vind je terug in het competentieprofiel
   
 • Organiseer je als werkgever opleiding/stage op de werkvloer voor jongeren of hun leerkrachten en zet je daarvoor een of meer werknemers als begeleider / opleider in, dan kan je onder bepaalde voorwaarden een RSZ-korting krijgen.

  
 


Op zoek naar relevante opleidingen in ons gratis opleidingsaanbod?
 

 Werk je je competentiebeleid uit maar loop je vast?
Een van onze sectorconsulenten komt graag kosteloos bij je langs.

 

633 medewerkers leerden vorig jaar efficiënter werken met Excel.