Andere opleidingsmogelijkheden

You are here

Andere opleidingsmogelijkheden

Het opleidingslandschap is zeer ruim, de opleidingen ontelbaar. Ook bij onze partners kan je op eigen initiatief heel wat interessante (sectorgerichte) opleidingen volgen.


SYNTRA

Het Syntra-netwerk staat in voor arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers en hun medewerkers. Specifiek voor de sector van Transport en Logistiek heeft Syntra zowel langlopende (o.a. Dispatcher, Logistiek bediende,…) als korte opleidingen (CMR, Documenten internationale handel, Douane …) op het programma staan. De Syntra-centra zijn allen erkend door de Vlaamse Regering voor premies en subsidies (KMO-portefeuille). 
 

VDAB

Webleren
Internet, video en online coaching zijn de nieuwe leermiddelen. De onlinecursussen van VDAB-Webleren combineren dit in één pakket.

Een greep uit het aanbod:

  • Logistiek: Incoterms, internationale betalingstechnieken, magazijn, wegvervoer, voorraadbeheer, luchtvracht, Franse en Engelse logistieke woordenschat
  • MS Office: Windows, Word, Excel, Access en PowerPoint
  • talen: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans; zowel spelling en grammatica als woordenschat, e-mail en professioneel telefoneren
  • persoonlijke vaardigheden: conflicthantering, constructief samenwerken, feedback geven en ontvangen, assertiviteit, timemanagement, creativiteit, …
  • administratief: boekhouden, personeelsadministratie, …
  • commercieel: verkooptechnieken, klantgerichte communicatie, presentatietechnieken

 De grootste troeven van VDAB-Webleren:

  • comfort: je studeert thuis of waar je maar wil
  • flexibiliteit: je beslist zelf wat, waar en wanneer je leert
  • coaching: bij de meeste webcursussen ondersteunt een webcoach je gedurende het hele leertraject
  • gratis voor werkzoekenden

Meer weten en/of inschrijven?
Wil je meer weten over VDAB-Webleren of wil je je gratis inschrijven? Surf dan naar www.vdab.be/webleren
 

Volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs biedt je de mogelijkheid om tal van verschillende opleidingen te volgen op verschillende niveaus. De leerstof wordt onderverdeeld in een aantal kleine pakketten of modules.
Klik hier voor een overzicht van de opleidingen, voor de verschillende locaties en voor alle andere relevante info over het volwassenonderwijs.

Bij enkele CVO's kan je het modulaire opleidingstraject "transport en logistiek medewerker" volgen.  Wil je nieuwe kennis opdoen of opfrissen over een of meerdere specifieke vakken (vb. Incoterms, Douane …)? Dan kan je je enkel voor deze modules inschrijven. Neem je deel aan het examen en slaag je hiervoor, dan ontvang je het deelcertificaat van die module. Uiteraard kan je ook het volledige traject volgen. Dankzij de modulaire aanpak kan je op elk moment instappen. Tip! Ben je werkzoekend en heb je al enige ervaring in logistiek? Dan kan je dit combineren met Updating logistiek.

324 werkzoekenden ontdekten tijdens een infosessie wat de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek inhoudt en welke functies hij biedt.