Bereikbaarheid CEPA

You are here

Bereikbaarheid CEPA

Adres dagopleidingen: Brouwersvliet 33
Adres avondopleidingen: Adriaan Brouwerstraat 24 (=achterkant CEPA-gebouw)
 

Nieuwe tramlijnen

In 2019 zijn er in Antwerpen enkele nieuwe tramlijnen in dienst genomen, waardoor je nog gemakkelijker met het openbaar vervoer naar het CEPA-gebouw kan komen.

  • Aan het station Antwerpen-Centraal (Koningin Astridplein) kan je nu tram 24 nemen richting Havenhuis. Je stapt 5 haltes verder af aan de halte Londen, vlak voor de Londenbrug. Het is dan nog 10 minuten (800m) te voet, over Londenbrug, via de Nassaustraat over de Nassaubrug en dan langs het MAS en het Van Schoonbekeplein.
  • Wie vanuit het noorden met het openbaar vervoer wil komen kan tram 1 gebruiken. Je kan de auto achterlaten op P+R Luchtbal of Kinepolis en daar tram 1 nemen richting Zuid. Afstappen doe je aan de halte Noorderplaats. Van daar is het 12 minuten wandelen naar CEPA via de Londenstraat, over Londenbrug, via de Nassaustraat over de Nassaubrug en dan langs het MAS en het Van Schoonbekeplein.
  • Als je vanuit Oost-Vlaanderen komt, kan je de auto achterlaten op P+R Melsele of P+R Linkeroever. Daar kan je de tram naar de rechter Scheldeoever nemen. In het vernieuwde station Opera stap je dan over op tram 1 richting P+R Luchtbal. Afstappen aan halte Noorderplaats.
  • Vanuit Mortsel en Berchem geraak je met tram 7 tot vlakbij het CEPA-gebouw. Afstappen aan de halte Brouwersvliet.

  

Lage-emissiezone

De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever zijn sinds 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad dan niet meer in.  Vanaf 1 januari 2020 worden de normen nog verstrengd. Vanaf dan moeten dieselvoertuigen minstens euronorm 5 hebben. Voertuigen op benzine, LPG of aardgas moeten dan minstens euronorm 2 hebben. 
Meer info: www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez


Parkeren

De beste optie om te parkeren is de parking Rijnkaai, aan het kruispunt van de Rijnkaai en de Amsterdamstraat. Deze ligt op enkele minuten wandelafstand van het CEPA-gebouw en je betaalt er € 3,80 per parkeerbeurt. Hou er wel rekening mee dat deze parking af en toe wordt afgesloten voor evenementen.
Een andere mogelijkheid is de Q-Park Godefriduskaai (ingang: Zeevaartstraat 11), ook op enkele minuten wandelafstand. Deze kost € 2,00 per 45 minuten.
Op straat parkeren is duurder en kan voor maximum drie uur.
Wegens plaatsgebrek is de ondergrondse parking van CEPA niet toegankelijk voor cursisten.
 

Velo-stations

Er zijn 3 Velo-stations vlakbij het CEPA-gebouw:

  • 135 Loodswezen (hoek Sint-Aldegondiskaai - Tavernierkaai)
  • 134 MAS (Godefriduskaai)
  • 045 Falconplein (hoek Oude Leeuwenrui - Falconplein)

Meer info: www.velo-antwerpen.be


Via onderstaand kaartje kan je snel een routebeschrijving naar het CEPA-gebouw opvragen, zowel voor de auto als voor het openbaar vervoer. Via de knoppen rechts onderaan het kaartje kan je ook snel in- of uitzoomen. Je kan ook de routeplanner op www.slimnaarantwerpen.be gebruiken.

2 294 cursisten volgden vorig jaar een opleiding uit het gratis aanbod van LOGOS.