De wereld in je organisatie

You are here

De wereld in je organisatie

Goed werk heeft geen kleur, maar mensen wel

Een team met verschillende nationaliteiten of culturen, een meerwaarde op allerlei vlakken.
Zeker in een internationale werkomgeving kan dit de service aan klanten positief beïnvloeden. En niet alleen via de extra talenkennis die je in huis haalt..

Ontdek in deze fiche heel wat voordelen van en tips voor een divers samengesteld personeelsbestand.
Bekijk ook zeker deze video 

Wegwerken van drempels

Is er bij je nieuwe medewerker nood aan een grondigere kennis van het Nederlands, dan kan job-en taalcoaching hierop het antwoord bieden. 

De werkplekarchitecten coachen medewerkers op maat bij het wegwerken van een taalachterstand of bij culturele verschillen binnen een team. Ook het werken aan de juiste arbeidsattitude behoort tot de mogelijkheden.
 
Job- en taalcoaching is zelfs kosteloos voor werknemers die minder dan 1 jaar in dienst zijn. Uiteraard kan je hiervoor een tegemoetkoming krijgen via LOGOS.

Bekijk ook de pagina rond het inzetten van talent met een arbeidsbeperking!
 

Op zoek naar relevante opleidingen in ons gratis opleidingsaanbod?
 

Andere websites 

De toenemende diversiteit in onze samenleving kan vragen bij werkgevers teweegbrengen. Werkgevers zitten met vragen op het vlak van rekrutering, coaching, communicatie, opleiding en juridische kwesties. De website vreemdevragen.be gidst werkgevers door het ondersteuningsaanbod zodat drempels en hindernissen constructief aangepakt kunnen worden.

Werk je je diversiteitsbeleid uit maar loop je vast?
Onze sectorconsulenten komen graag kosteloos bij je langs.

Vorig jaar kregen 15 jongeren (-26 jaar) de kans op via het project "Bediende internationale handel en logistiek Junior" aan de slag te gaan in onze sector.