Doedag Ready for Take-Off luchthaven schot in de roos

You are here

Doedag Ready for Take-Off luchthaven schot in de roos

03/06/2019

Op dinsdag 21 mei vond op de Luchthaven Zaventem - Brucargo de eerste Doedag “Ready for Take-Off” plaats bij het bedrijf Expeditors. Niet de zoveelste rondleiding, maar een actieve inleefdag voor de leerlingen van de 3de graad TSO Handel van het KA Redingenhof te Leuven.
Tijdens de voormiddag kregen de leerlingen gerichte verschillende transportopdrachten, afgestemd op de competenties van de sector en de waarden van Expeditors. Op het einde van het spel kregen de leerlingen nog gerichte feedback van de medewerkers van Expeditors in een competentiepas.
 
's Namiddags nam Expeditors de leerlingen mee in een boeiend verhaal met heel wat “weetjes” over internationale handel, de invloed van handelsakkoorden op ons dagelijks leven, de tijdsdruk in de luchthavenlogistiek, het belang van de koude keten, de waarde van goederen in de logistieke keten ... De leerlingen waren onder de indruk van hoe ruim en divers de wereld van de internationale handel en logistiek wel is.
 
Wij moeten voor het leerplan uitstappen doen, maar ik zou in geen 10 jaar een betere kunnen plannen dan deze! Gewoon zeer goed, in een topbedrijf met een prachtige voorstelling waar het nu eigenlijk over gaat in logistiek en met leerlingen die meewerkten. Werkelijk 100 % anders dan in de lessen.” - Georges Geladé leerkracht
 

LOGOS = Inspireren, Motiveren, Stimuleren