Iedereen kan bijleren: Ook LOGOS steunt deze intersectorale campagne

You are here

Iedereen kan bijleren: Ook LOGOS steunt deze intersectorale campagne

16/11/2022

Elke sector evolueert vandaag razendsnel. Het maakt niet uit of je jong of oud, beginner of ervaren, denker of doener bent. Levenslang bijleren is de enige manier om kennis en vaardigheden op peil te houden. Met de campagne iedereenkanbijleren.be willen 38 sectorfondsen en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) werknemers en bedrijven aanzetten om levenslang te leren en hen naar het opleidingsaanbod van de sectorfondsen leiden.
 
Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor grote en kleine bedrijven
Sectorfondsen ondersteunen de werknemers en werkgevers van hun sector met opleidingen of opleidingspremies. Een sectorfonds wordt paritair beheerd door de sociale partners. Vlaanderen telt zo’n 38 sectorfondsen. 

Het opleidingsaanbod van de sectorfondsen is vaak gratis of laagdrempelig, maar nog te weinig werknemers en werkgevers vinden de weg. Nochtans was zo’n aanbod nog nooit zo relevant. Het stelt medewerkers in staat snelle evoluties in de werkomgeving en verregaande digitalisering bij te benen. Zeker in tijden waarin veel bedrijven het moeilijker krijgen, of voor werknemers die zich in kwetsbare posities bevinden, kan het aanbod van de sectorfondsen het verschil maken. 

Voor werknemers die niet weten bij welk sectorfonds hun bedrijf is aangesloten, is er op de website een handige tool voorzien. Door het nummer van je paritair comité (PC) op je loonbrief in de zoekbalk in te geven, kom je vanzelf op het juiste sectorfonds en zijn opleidingsaanbod uit.
 
Medewerkers getuigen
Op de campagnewebsite iedereenkanbijleren.be getuigen werknemers uit uiteenlopende sectore over hoe opleidingen hen vooruithelpen in hun job. Maxim (25) werkt in de sociale sector. “Niets van wat je bijleert, is verspild. Opleidingen zorgen ervoor dat ik minder vragen moet stellen. Nu vind ik zelf oplossingen.”

Een opleiding volgen maakt je niet alleen beter in je job, maar geeft ook het nodige zelfvertrouwen en laat je groeien als persoon.
 

De officiële knelpuntberoepen uit onze sector? Expediteur, dispatcher goederenvervoer, douanedeclarant en logistiek verantwoordelijke.