Ipsen rekruteert enthousiaste vrouwen opgeleid bij LOGOS

You are here

Ipsen rekruteert enthousiaste vrouwen opgeleid bij LOGOS

15/05/2018

Ipsen Logistics verwelkomt eind deze maand 2 nieuwe gezichten. De Italiaanse Alexandra Capone en haar collega Shirati Namanda werden bij LOGOS klaargestoomd om klanten van a tot z te begeleiden.

Nieuwkomers in de logistiek zijn beide dames niet. Capone werkte in Italië en Tunesië in de import- en exportsector, Namanda heeft vier jaar ervaring als freight forwarder en diploma’s in procurement en supplychainmanagement. Bij LOGOS, het opleidingsfonds van de logistieke sector, volgden ze de opleiding 'Expeditie Skills' om de finesses van de logistieke sector in België beter te leren kennen. Allebei zijn ze heel enthousiast om in de Antwerpse haven te komen werken.

Dromen van Antwerpen 
“Het was altijd mijn droom om in Antwerpen te wonen en te werken”, zegt Capone. “Ik ben hier nu drie jaar. Ik heb eerst enkele jaren in de horeca gewerkt, tot ik de opleiding voltooid had. Antwerpen is de tweede grootste haven van Europa en heeft een grote aantrekkingskracht door de vele mogelijkheden die hier zijn. Ik kijk ernaar uit om eind mei bij Ipsen aan de slag te gaan.”
Haar collega Shirati Namanda beaamt. “Als je in de logistiek werkt, heb je natuurlijk ooit al over Antwerpen gehoord”, zegt ze. Anderhalf jaar geleden verhuisde ze naar Antwerpen, maar eigenlijk heeft ze Oegandese roots. “Ik werkte bij LCL, wat meer om parcel service draaide. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in expeditie. Door de opleiding Expeditieskills kon ik in de logistiek terecht. Bij Ipsen zal ik onder meer carriers en schepen boeken en de bill of lading opstellen.”

Samenwerking met opleidingen 
Bij Ipsen is het niet de eerste keer dat ze kandidaten rekruteren uit de opleidingen. “We hebben al vaker samengewerkt met dergelijke opleidingsinitiatieven”, bevestigt Marc Verstrepen van Ipsen. “Onze directeur Johan Proost geeft ook regelmatig les bij verschillende opleidingen.”

Wat heeft het bedrijf in petto voor de twee enthousiaste nieuwkomers? “Het wordt hun taak om voor de klant het hele traject van de lading te begeleiden van a tot z. Daarin zit onze meerwaarde: dat er één verantwoordelijke is. Op termijn zal een van de nieuwe collega's meer richting sales opschuiven, de andere richting operations. Ze hebben nu de basis beet dankzij hun degelijke vooropleiding met LOGOS, in de komende weken en maanden zullen wij hen verder inwerken. De juiste mindset en ervaring brengen ze alleszins al mee."
 
 
Bron: Flows, People & Jobs (14/05/2018)
 

Vorig jaar kregen 15 jongeren (-26 jaar) de kans op via het project "Bediende internationale handel en logistiek Junior" aan de slag te gaan in onze sector.